URUNK JÉZUS KRISZTUS (Apostolok cselekedetei 9:1–19)

János apostol egyszerűen számol be a szomorú hírről: Jézus Krisztus „az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt" (Jn 1:11). Jézus nem olyan Messiás volt, amilyenre vártak, ezért sokan elutasították Őt is Isten tökéletes megváltási tervével együtt. János apostol azonban a jó hírt is feljegyzi: „Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek" (Jn 1:12). Sokan vannak, akik olvassák ezt a bizonyságtételt, de nem fogják fel valódi jelentőségét. Amikor elfogadjuk Isten tökéletes megváltási tervét, amelyet Jézus Krisztus, az Isten Báránya visz véghez, nem csak Megváltónknak, hanem Urunknak is elfogadjuk Őt.

Érdemes elolvasnunk a Saul megtéréséről szóló beszámolót és az azt követő találkozását Ananiással (ApCsel 9:1–19)! Hogyan alkalmazhatjuk mindezt saját életünkre, amikor elfogadjuk Jézust, mint Megváltónkat és Urunkat?

Amikor Saul ráeszmélt, hogy a feltámadott Krisztussal találkozik, az első dolog, amit mondott nem az volt: „Uram, mit akarsz, miben higgyek?", vagy „Uram, mit akarsz, hogy szóljak?". Saul ezt kérdezte: „Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem?" Jézust „Uramnak" nevezte, tehát elismerte, hogy engedelmeskednie kell neki. Az Úr ezután így válaszolt: „Kelj fel, és menj…". Saul pedig engedelmeskedett, felkelt és elindult. Ananiás esetében is ugyanezt látjuk. Először ugyan vitatkozik Krisztussal, és megkérdőjelezi ítéletét, de amikor az Úr azt mondja: „Menj!", Ananiás elindul. Az üzenet világos: ha úgy beszélünk Jézus Krisztusról, mint Urunkról, akkor elismerjük, hogy korlátlan tekintélye van életünkben.

Hogyan feddte meg Jézus azokat, akik állították, hogy hozzá tartoznak, ám életük mégsem bizonyította hitvallásukat (Lk 6:46–49)?

Amikor elfogadjuk Jézus Krisztust Megváltónknak és Urunknak, engedelmeskedni fogunk neki, és ezért életünk gyökeresen átalakul. Megváltozunk, ha cselekszünk, engedelmeskedünk és hittel teljes életet élünk.

Érdemes elgondolkodnunk azon, vajon mit válaszolna Isten, ha Saulhoz hasonlóan mi is megkérdeznénk: „Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem?"


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: