Feltámadt!

„Ne féljetek. A Názáreti Jézust keresitek, aki megfeszíttetett; föltámadott, nincsen itt; ímé a hely, ahová őt helyezék" (Mk 16:6).

KÜLÖNLEGES SÍRHELY. A föld leghíresebb építményei között vannak sírhelyek is. Gondoljunk csak az egyiptomi piramisokra. A feltételezések szerint húsz éven át százezer ember dolgozhatott pl. a Kheopsz-piramis építésén. A mai napig nem tudni, hogyan emelték helyére a 23 millió masszív kőtömböt, amelyek egyenként 2,5 tonnát nyomnak. A piramisokat a halálra való felkészülés miatt építették, hogy a fáraó sírkamrája a halál emlékműve legyen. Indiában a káprázatos Tádzs Mahal épülete is a halál emlékműve. Sahdzsahán kedvenc felesége, Mumtáz halálos ágyánál állva megígérte, hogy mindennél szebb emlékművet emel az asszony emlékezetére. A drágakövekkel berakott ragyogó fehér márvány, a kertek és tükörfényes medencék valóban fenséges emlékművé teszik a Tádzs Mahalt. Az épület belsejében nyugszik Sahdzsahán és Mumtáz. Milyen más az a történet, amivel ezen a héten foglalkozunk! Arimátiai József egyszerű, sziklába vájt sírja, amelyben Jézus nyugodott, sokkal csodálatosabb a Kheopsz-piramisnál és a Tádzs Mahalnál, azért, mert Jézus sírja üres.

A HÉT FŐBB KÉRDÉSEI: Miért fontos tudnunk, hogy Jézus valóban meghalt a kereszten? Kik tudták meg elsőként, hogy feltámadt? Mi bizonyítja, hogy feltámadt a halálból? Hogyan foszlanak szét a kétkedők érvei, amelyeket a feltámadás ellen hoznak fel?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 2. negyedév

Jézus – Márk szemével

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: