Június 3.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Hasonlítsuk össze Márk beszámolóját Jézusnak az Olajfák hegyén mondott beszédéről azzal, amit a másik két evangélium közöl e témával kapcsolatban (Mt 24:1–51 és Lk 21:5–36). Olvassuk el Ellen G.White: Jézus élete című könyvéből Az Olajfák hegyén című fejezetét (531–541. old.)!

Amikor Jézus visszajövetelének jeleiről olvasunk, ne foglalkozzunk túl sokat a sötét jövő képeivel, nehogy szem elől veszítsük a ránk váró nagy örömet, azt, hogy örökké élhetünk Krisztussal! „Nem csoda, hogy az Újszövetségben olyan sok ígéret szól az örök életről (Jn 6:54; Jn 10:28; Lk 18:30; Jn 3:16; 1Jn 5:13; 1Tim 1:16; Róm 6:22; Tit 3:7; stb.), hiszen csak az örökkévalóságban kapunk kárpótlást. Egymillió, sőt, egymilliárd év sem hozhatna annyi kellemes percet, ami kárpótolhatna a sok szenvedésért. Csakis az örökkévalóság idején állhat vissza az egyensúly, mert a végtelen mindig több, mint a véges" (Adventist Review, 2002. február 28., 22. old.).

MEGBESZÉLENDŐ KÉRDÉSEK:

1. Olvassuk el újból az Adventist Review-ból idézett fenti szakaszt! Mire gondol itt a szerző? Milyen reménységre utal ez a néhány sor?

2. Melyik az a Jézus eljövetelét megelőző jelek közül, amelyik ezután teljesedik még be? Mi a mi szerepünk ebben? Mit tehetünk ezért közösségileg és egyénileg? Siettetjük Jézus visszajövetelét, vagy mi is hozzájárulunk ahhoz, hogy még mindig nem jött el az Úr?

3. Hogyan őrizhetjük meg a második advent közelségének érzetét anélkül, hogy minket is magával ragadna a világvége-hisztéria?

ÖSSZEFOGLALÁS: Az Adventista Egyház nem véletlenül helyezi a hangsúlyt Jézus második visszajövetelére. Jézus, Urunk és Megváltónk beszélt erről korábban, mint az igazság fontos részéről. Halála előtt nem sokkal hosszasan ecsetelte a jövő eseményeit Péternek, Andrásnak, Jakabnak és Jánosnak. Fellebbentette a fátylat az előttük és a későbbi korok hívői előtt álló eseményekről. Elmondta, először Jeruzsálem pusztul el, amitől a keresztények megmenekülhetnek, ha figyelnek. Ezután következik majd a próbák hosszú ideje, de annak is eljön a vége az Isten által megszabott időben.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 2. negyedév

Jézus – Márk szemével

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: