A VÉGIDŐ JELEI (Márk 13:5–13)

Mit mondott Jézus a világ végének jeleiről? Beszélt erőszakról, üldözésről, vérontásról, de vigasztalta is tanítványait. Melyek ezek a szavak Jézus jövendölésében szétszórva? Mivel bátorít Jézus ígérete a visszajövetelét megelőző szörnyű események közepette?

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

Jézus kifejtette, hogy a világ vége egyszerre rossz hír és jó hír. Követői egyrészt bajokra számíthatnak az emberi kapcsolatok, a politikai élet és a természet világa terén egyaránt. Minden kizökken a megszokott kerékvágásból, az állandóság megszűnik. Az viszont jó lesz, hogy minden népnek hirdettetik majd az értünk meghalt Jézus Krisztusban testet öltött evangélium, Isten szeretetének üzenete.

Még száz esztendővel ezelőtt is valószínűtlennek, sőt egyenesen lehetetlennek tűnt, hogy az evangélium minden néphez eljusson. Mi változott az utóbbi időben, ami miatt könnyebb elképzelni a jövendölés teljesedését? Milyen lehetőségeink vannak, amelyekről a korábbi időkben nem is álmodhattak?

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

Természetesen a keresztényeknek is mindig fájdalmas és megdöbbentő szembesülni a háborúval, természeti csapásokkal és a Jézus által jövendölt bajokkal. Mégis erőt ad a rettenetes körülmények között, hogy az Úr előre elmondta, mi várható, ugyanakkor vigasztalta is tanítványait. Ezzel a szemlélettel találkozhatunk az Ószövetségben is. A pusztulással, ítélettel, csapásokkal fenyegető próféták szinte mindig bátorították népüket, akik enélkül bizonyára feladták volna Istenbe vetett hitüket (2Krón 7:13–14; Jer 29:10; 36:1–3; Ám 5:4). Más szóval, bármennyire félelmetesnek is tűnik Jézus jövendölése, bőven van okunk a reménységre!

Istennek melyik ígérete segít, hogy ne adjuk fel a reményt, bármilyen küzdelemmel, megrázkódtatással és próbával nézünk is éppen szembe? Írjuk néhány sort a Krisztusba vetett hitünkből nyert reménységről!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 2. negyedév

Jézus – Márk szemével

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: