Május 13.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Olvassuk el Ellen G. White: Jézus élete című könyvéből a Szolgálat (360–364. old.), a Ki a nagyobb? (365–375. old.), Jézus megáldja a gyermekeket (431–435. old.) és az Egy fogyatkozásod van (436–440. old.) című fejezeteket!

MEGBESZÉLENDŐ KÉRDÉSEK:

1. Érdemes megemlíteni az osztályban, hogy vannak olyan kérdések, amelyek még a hívőkben is kételyt ébresztenek Isten iránt, megingatják hitüket, amelyek hatására félnek az Úrra bízni magukat. Mi okozhat ilyen érzéseket? Lehetnek ezek jogosak? Hogyan segíthetünk az embereknek legyőzni kételyeiket, félelmeiket vagy a hitetlenséget?

2. Említsük meg néhány ember nevét, akiket a világ nagynak tart, vagyis okkal váltak híressé! Mely tulajdonságaik miatt lettek nagyok a világ szemében? Említsünk olyanokat is, akik Isten szemében lettek naggyá! Mely tulajdonságok teszik naggyá az embert Isten szemében? Mi a különbség a két fajta nagyság között? Milyen tanulságot vonhatunk le az összehasonlításból?

3. E heti tanulmányunkban szó volt arról, hogyan bánunk a gyerekekkel. Kikkel kerülünk még kapcsolatba, akik sem anyagi, sem társadalmi, sem politikai értelemben nem nyújthatnak sokat? Hogyan bánunk velük, és hogyan bánunk azokkal, akiktől valamit remélünk? Mire tanít Krisztus ebben a kérdésben? Milyen jellembeli változás szükséges ahhoz, hogy Krisztus példája szerint élhessünk?

ÖSSZEFOGLALÁS: A héten azzal foglalkoztunk, hogyan kezelte Jézus a követőire jellemző helytelen magatartást. A tanítványok gyakran hibáztak, a Mester mégis szeretettel és türelemmel próbálta változtatni gondolkodásukat és viselkedésüket.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 2. negyedév

Jézus – Márk szemével

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: