AZ ELPUSZTULT DISZNÓCSORDA (Márk 5:1–20)

Olvassuk el figyelmesen, imádkozva a Mk 5:1–20 verseiben található történetet! Ha csak egyetlen gyakorlati tanulságot vonhatnánk le ebből a történetből, mi lenne az?

Ezt a történetet sokféleképpen közelíthetjük meg.

Ha arra összpontosítottál, hogy Jézus a hatalmával démonokat űz ki, milyen tanulságot vonhatsz le azzal kapcsolatban, hogy Isten hatalma segít személyes problémáinkat, pl. a rossz szokásokat legyőzni?

Talán a démonok valóságára figyeltél, hogy hatalmuk van az ember felett. Mi a történet tanulsága a nagy küzdelemre és arra vonatkozóan, hogy menynyire fontos teljesen Krisztusra hagyatkozni?

Lehet, hogy arra gondoltál, mit tettek a disznópásztorok, amikor megtudták, mi lett a csorda sorsa. Mit szűrhetünk le azzal kapcsolatban, ha világi megfontolások kerülnek előtérbe, amelyek elrejtik előlünk Isten valódi természetét és jellemét?

Talán azzal foglalkoztál, mit tett az ember, akit Krisztus megszabadított. Mit tanulhatunk ebből arra vonatkozóan, hogyan fogadjuk, amit Krisztus tett értünk?

Talán azt emeled ki, amit Krisztus a gyógyult férfinak parancsolt, aki szeretett volna vele maradni. E történet alapján hogy tennénk bizonyságot arról, mit jelent nekünk Krisztus?

Bármelyik pontot is emeltük ki, akár a fentebb említetteket, akár mást, és bármilyen gyakorlati tanulságot vontunk is le, lapozzuk át Bibliát, és keressünk olyan történetet vagy igehelyeket, amelyek alátámasztják álláspontunkat! Beszéljük meg a különböző gondolatokat az osztályban!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 2. negyedév

Jézus – Márk szemével

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: