Április 15.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Tekintsük át Jézus hét szombati csodáját, s figyeljük meg, melyiket miért tette; milyen tanulságokat szeretett volna megtanítani általuk, és hogyan fogadták azokat ellenségei (Lásd: Mk 1:21–28; Mk 1:29–31; Mk 3:1–6; Lk 13:10–17; Lk 14:1–4; Jn 5:1–15; Jn 9:1–41)? Olvassuk el Ellen G. White: Jézus élete című könyvéből A szombat (229–236. old.), Választa tizenkettőt (237–243. old.) és Kik az én testvéreim? (264–270. old.) című fejezeteit!

MEGBESZÉLENDŐ KÉRDÉSEK:

1. Milyen elveket idézhetnénk egy új hívőnek, ha megkérdezne a szombatünnepléssel kapcsolatban? Mit válaszolnánk neki, és miért? Érdemes megbeszélni az osztályban, hogyan lehet ehhez a témához közelíteni!

2. Milyen különbség van aközött a két megközelítés között, 1) ha azért ünnepeljük meg a szombatot, mert Isten megparancsolta; vagy 2) azért, mert szeretjük Jézust, és követni akarjuk Őt? Hogyan változtat a belső hozzáállás a szombatünneplés tartalmán?

3. Miért olyan nehéz olyasvalakivel dolgozni, akiben farizeusi lelkület van, vagyis aki elfojtotta szívében a Szentlélek késztetését? Milyen módszerrel próbálnál segíteni neki? Minden esetben túl késő annak, aki elkövette a megbocsáthatatlan bűnt? Nem térhet meg senki ebből a bűnből? Ha valaki elkövette a Szentlélek elleni bűnt, ez azt is jelenti, hogy már túl késő a megtérésre?

ÖSSZEFOGLALÁS: Jézus a szombat Ura, és szombati tetteivel bizonyította hatalmát. Rettenetes példája az emberi szív keménységének, hogy a vezetők, akiknek a legjobban kellett volna tisztelni Jézust, elzárkóztak tőle, noha azt hirdették magukról, hogy teljes buzgalommal és hittel szolgálják Istent. Ez figyelmeztetés mindenkinek, aki azt hiszi, hogy az Urat szolgálva éli életét.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 2. negyedév

Jézus – Márk szemével

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: