ISKOLA A TÚLVILÁGBAN

„Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk igen-igen nagy örök dicsőséget szerez nékünk; mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók” (2Kor 4:17-18). Minek a reményét kínálják ezek a versek? Nevezzünk meg néhányat a láthatatlan, örök valóságok közül, amelyeket Isten Jézus által ígér nekünk! Lásd még Jel 2:7; 7:14-17; 21:1-2!

A Jézus által kapott ígéretek valóságosak, minden jó okunk megvan arra, hogy el is higgyük ezeket, de továbbra is tény, hogy a Bibliában csak utalásokat, felvillanásokat láthatunk abból, ami ránk vár. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy fantasztikus lesz, hiszen próbáljuk csak meg elképzelni, milyen lehetne az élet a bűn pusztítása nélkül!

Minden fájdalmunk, szenvedésünk, mindaz, amivel küzdenünk kell a bűn miatt, annak következményeként történik. Krisztus azért jött a földre, hogy a folyamatot visszafordítsa. Majd helyreállítja a földet, hogy ismét olyan legyen, mint amilyennek Isten eredetileg, a bűn betörése előtt akarta. Sőt, még jobb is lesz! A nagy dicsőségben pedig örökké láthatjuk majd megváltásunk árát, a sebeket Jézus kezén és lábán.

„Akkor eltűnik majd a fátyol, amely most elhomályosítja a látásunkat, és szemünk meglátja a szépségnek azt a világát, amelyből most csak halvány fénysugarakat fogunk fel a mikroszkóppal. Amikor majd szemléljük a menny dicsőségét, amelyet most távolról vizsgálhatnak a teleszkópokon át, amikor eltűnik a bűn rozsdája, és az egész föld az Úrnak, a mi Istenünknek szépségében jelenik, akkor óriási terület nyílik meg kutatásaink számára! Ott a tudományok ismerője olvashatja majd a teremtés jelentéseit, és a gonosz törvényének semmi emlékeztetőjét sem fogja látni. Hallgathatja a természet hangjának csodálatos zenéjét, és nem hall jajszót, és a szomorúság töredékét se látja sehol. Minden teremtett dolgon csak egyetlen kézírást fedezhet fel. A végtelen nagy világegyetemben szemlélheti »Isten nevének nagybetűs kézírását«, és a földön, a tengeren és az égen a gonosz egyetlen jelét sem láthatja” (Ellen G. White: Előtted az élet. Nevelés. Budapest, 1992, Advent Kiadó, 299. o.).

Próbáljuk meg elképzelni az öröklétet az egészen új világban, ahol semmi olyan nem lesz, ami most úgy megnehezíti az életet! Milyennek tudjuk elgondolni az örökkévalóságot? Mi az, amit leginkább várunk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: