ÚJ ÉLET

„És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak” (Jel 21:4). Ezek szerint mennyire fog különbözni a mostani világtól az új élet, amelyben nem lesz halál, szomorúság, sem fájdalom?

Egy keresztény az evangélium reménységéről, az örök élet Jézus Krisztus általi ígéretéről beszélt a barátjának, aki nem fogadta jól a gondolatot. „Örök élet? – kérdezett vissza megborzongva. – Milyen rémes gondolat! Éppen elég rossz ez a hetven-nyolcvan év, ugyan ki akarná, hogy örökké tartson? Igazi pokol volna.”

Bizonyos szempontból érthető volna, amit mond, csakhogy egy dolgot nem vett figyelembe: az örök életben nem folytatódik egyszerűen ez az élet. Azt ugyan ki szeretné? Az iménti bibliavers is kifejti, hogy az „elsők” elmúltak, minden újjá lett.

Mit tudhatunk meg az új életről az alábbi igehelyeket olvasva?

2Pt 3:10-13

Jel 21:1-6

Mindannyiunk számára fontos kérdés: Mi kell ahhoz, hogy mi is tapasztaljuk az új életet? Hogyan juthatunk el oda? Mit tehetünk, hogy biztosan oda kerüljünk? Mi minden akadályozhatja az életünkben, hogy elnyerjük, amit Jézus által Isten megígért?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: