Szombat: tapasztalni és megélni Isten jellemét

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1–2; 2Mózes 16:14-29;

Ézsaiás 58:1-14; Máté 12:1-13; Lukács 13:10-17

„És azt mondta nekik: A szombat lett az emberért, nem az ember a szombatért. Mert az Emberfia ura a szombatnak is” (Mk 2:27-28, ÚRK).

Jodie volt az egyetlen hetednapi adventista az egyetemi csoportjában, és mivel eldöntötte, hogy szombatonként nem megy el közösségi programokra, mindenki tudomást szerzett a hitéről.

Egyszer felhívta az egyik barátja, Gayle, akinek a férje hat hétre elutazott, és megkérdezte, hogy nem töltené-e vele a következő hat péntek estét, hiszen olyankor „úgysem csinál semmit”.

Négy péntek estét együtt is töltöttek, zenét hallgattak, keresztényi tapasztalataikról beszélgettek, és igen jól érezték magukat. Az ötödik hét végén Gayle bement a városba vásárolni, és amikor az órájára nézett, ezt gondolta: De jó! Mindjárt itt a szombat. Akkor eszmélt rá, hogy az elmúlt négy hét során valami újat tapasztalt keresztényi életében. Fejlődött, többet megtudott Istenről és a hite elmélyült. A szombat alkalmat adott neki a tanulásra és a személyes fejlődésre.

Ez a történet is jól példázza, hogy a szombat nemcsak nyugalomnap, hanem a tanulás eszköze is lehet.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2020. 4. negyedév

Oktatás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: