EGYEDÜL AZ ÚR

Az egész teremtett világban találunk bizonyítékot Isten létére. Olyan sokszor elhangzott már ez a mondat, hogy szinte közhelynek számít. Például ha arra gondolunk, amikor Isten megteremtette a világot, amit az embereknek sikerült megrongálni, közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy mi a legjobb módja a művészetek és a természettudományok tanításának.

Nézzük meg például a terhesség időtartamát az emberek esetében! A biológiából tudjuk, hogy a megtermékenyített petesejtből új, értelmes emberi élet keletkezik, és a magzat kilenc hónapig fejlődik a méhben. Az egész ciklus során a szerető Teremtőre utaló jeleket látni. Isten jóságát mutatja az is, hogy hol fejlődik a magzat: közvetlenül az anya ütemesen dobogó szíve alatt. A magzat növekedésével az anya hasa is egyre nagyobb lesz, a várandós édesanya ezért is állandóan tud a gyermekéről, mint ahogyan mennyei Atyánk sem feledkezik meg soha rólunk.

Olvassuk el Neh 9:6, Zsolt 19:1-7 és Róm 1:18-21 verseit! Mit tudhatunk meg ezekből az igékből Isten teremtői munkájáról?

Még a bűn hatezer éve és az özönvíz évezredekkel ezelőtt történt pusztítása után is lehengerlő, hatalmas bizonyságai vannak nemcsak Isten teremtő voltának, hanem a hatalmának, szeretetének és jóságának is. Erős bizonyítékai vannak ennek, ezért Róm 1:18-21 szakaszában Pál kijelenti: akik nem fogadják el Isten létét, az ítélet napján „menthetetlenek” lesznek, mert csupán az alkotásaiból eleget meg lehet tudni róla. Más szóval nem hivatkozhatnak arra, hogy nem tudták. Különösen fontos a mi időnkben és korunkban, amikor sokan inkább a teremtményeket imádják a Teremtő helyett, hogy a művészetek és a természettudományos ismeretek tanításában ez a keresztény oktatás alaptétele: Isten a Teremtője és Fenntartója minden létezőnek. Csak tévedéshez vezethet minden ideológia és feltétel, ami tagadja, kizárja Isten létét. A világi oktatás abból az alapállásból indul, hogy nincs Isten. A keresztény oktatás nem eshet ebbe a csapdába, sőt még burkoltabb formában sem építhet olyan elvekre, amelyek tagadják Isten létét. Az ember mindkét úton csak tévedhet.

Gondoljunk csak világunk lélegzetelállító csodáira és szépségére, még a bűneset után is! Hogyan tanulhatunk meg reményt és vigaszt találni a természetben, különösen a megpróbáltatásaink és szenvedésünk idején?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: