Művészeti és természettudományos képzés

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 3:6; Jób 38; Zsoltárok 19:1-7; 96:9;

Példabeszédek 1; Róma 1:18-21; 1Timóteus 6

„Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat” (Zsolt 19:2).

Az oktatásnak része a művészeti és természettudományos képzés is. Mégis mit takar az, hogy a művészeti és természettudományos tantárgyakat bibliai nézőpontból tanuljuk, tanítjuk? Egyszerűen csak bemutatunk kiválasztott bibliaverseket, amelyek kapcsolatosak például a modern orvostudomány vagy művészettörténet bizonyos részeivel? Így a gyakorlati tanulságokat összefüggésbe hozhatjuk a bonyolult világunkat megteremtő Isten bámulatos hatalmával. Viszont az igazi oktatásnak, a megváltáshoz vezető tanításnak csupán egy kis része az, hogy tankönyvbe foglaljuk a Szentírást.

Ahhoz, hogy igazán működjön ez az oktatás, fontos Isten Igéjének áthatni minden tudományág tanítását, a humán tárgyaktól kezdve a molekuláris biológiáig. Ennek híján előfordulhat, hogy megfeledkezünk Isten, a világunk Teremtője és Fenntartója roppant nagyságáról, korlátlan uralmáról. Amint megtanuljuk meglátni, hogy Ő szerves egészként tekint a teremtett világra, mint aminek célja van, jobban megértjük, hogyan kell és lehet tanítani bizonyos tudományágakat.

Ezen a héten azokat az elveket vizsgáljuk, amelyek kapcsolatosak a művészeti és természettudományos tantárgyak keresztény nézőpontú és világnézetű tanításával.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2020. 4. negyedév

Oktatás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: