Az egyház és az oktatás

SZOMBAT DÉLUTÁN

e HETI TANULMÁNYUNK: Jeremiás 29:13; Máté 5:14-16; 7:7;

Lukács 4:18-23; 10:30-37; 1Thesszalonika 2:6-8

„…nem kerestünk emberektől dicsőséget, sem tőletek, sem másoktól. Bár tekintéllyel léphettünk volna fel, mint Krisztus apostolai, mégis szelídek voltunk közöttetek, mint a gyermekét dajkáló anya. Ennyire megkedveltünk titeket, és készek voltunk közölni veletek nemcsak az Isten evangéliumát, hanem a magunk lelkét is, mivelhogy szeretteinkké lettetek” (1Thessz 2:6-8, ÚRK).

A Biblia bemutatja, hogy a legkorábbi időktől fogva, amikor a hűségesek összegyűltek Isten tiszteletére – zsinagógákban, házaknál és gyülekezetekben –, emberek a Szentírást tanulmányozva és istentiszteleteket tartva vágytak megismerni Istent és megérteni az életükre vonatkozó akaratát. Az Írás azt is újból és újból kijelenti, hogy a gyülekezetben komolyan kell tárgyalni igei kérdéseket, hiszen ott fejlődhetünk Isten és akarata megismerésében.

Néha félünk kérdéseket feltenni. A Bibliában viszont gyakran kérdésekkel vezettek el embereket Isten jobb megismerésére. A Szentírás egészében vannak olyan történetek, amelyek segítenek, hogy a hívők újból megerősítsék elköteleződésüket. A tanítványaival és követőivel kapcsolatban Jézus különösen odafigyelt a tanításnak erre a formájára.

A gyülekezet legyen a tanítás helye, ezért lehetőséget kell biztosítani az őszinte megbeszélésre. „Nincs buta kérdés” – ahogy diákkorunkban sokszor hallottuk az iskolában. Fontos biztonságos környezetet teremteni a gyülekezetben, hogy mindenki növekedhessen a kegyelemben, Istennek és az életével kapcsolatos tervének a megismerésében.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: