A TÖRVÉNYTISZTELŐK FÁRADSÁGAI ÉS KÜZDELMEI

Hatalmas áldásokkal jár Isten törvényének betartása, amint bizonyítják azok az emberek, akiknek Ő jólétet adott. Józsué hűségesen követte az Úr előírásait, helyesen vezette Izrael népét. Isten újból és újból elmondta Izraelnek, hogy amennyiben a törvény szerint élnek, jól megy a soruk.

2Krón 31:20-21 versei fényében mi volt a fő oka Ezékiás sikereinek?

Az oktatási rendszer minden ágában hangsúlyozni kell az engedelmesség fontosságát. A diákjaink viszont nem buták. Előbb-utóbb felfigyelnek a kegyetlen valóságra, hogy vannak, akik hűségesek, szeretetteljesek és engedelmesek, mégis mi történik? Őket is sújtják tragédiák. Hogyan magyarázzuk ezt?

Ezt egyszerűen nem tudjuk megmagyarázni. A bűn, a gonoszság világában élünk, tombol a nagy küzdelem, amitől egyikünk sem mentesül.

Milyen tanítás rejlik a következő szövegekben ezzel a nehéz kérdéssel kapcsolatban? Jób 1–2; Mk 6:25-27; 2Kor 11:23-29

Vitathatatlan, hogy nem ment mindig jól a sora a jó, hűséges és törvénytisztelő embereknek – legalábbis a világ mércéje szerint nem. Itt is találunk egy részleges választ erre a nehéz kérdésre, amit kétségtelen, hogy felvetnek majd, miközben a törvény fontosságát tanítjuk. Pontosan mit értünk „jólét” alatt? Mit mondott a zsoltáros? „Inkább akarnék az én Istenem házának küszöbén ülni, hogysem lakni a gonoszok sátorában” (Zsolt 84:11)! Egyértelmű, hogy világi mércével mérve nem mindig sikeresek azok, legalábbis egyelőre, akik hűségesek Istenhez és betartják törvényét. Ártunk a diákjainknak, ha mást tanítunk nekik.

Miért szenvednek a hűségesek ebben az életben? Hogyan segít ezt megérteni Zsid 11:13-16 szakasza?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: