TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Olvassuk el a „Kármel” c. fejezetet Ellen G. White: Próféták és királyok. Budapest, 1995, Advent Kiadó, 93-98. oldalán; a „Kiáltó szó a pusztában” c. fejezetet Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2010, Advent Kiadó, 71-81. oldalán!

„Az üzenetünk legyen olyan nyílt, mint Jánosé, aki királyokat is megfeddett a vétkeik miatt. Még ha veszélyben is volt az élete, akkor sem engedte, hogy az igazság ne szóljon az ajkáról. Mi is hasonló hűséggel végezzük a munkánkat ebben a korban” (Ellen G. White megjegyzése, The SDA Bible Commentary, 4. köt. 1184. o.)!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Beszéljük meg a csoportban, hogy mennyire időszerű Illés üzenete a gyülekezetünk számára! Mit tehetünk, hogy a közösségünk megértse az üzenetet és a saját szerepét annak hirdetésében?

2) Aki kész rá, mondja el, hogy mikor fordult a szíve Isten felé! Mi minden változott ekkor? Hogyan hatott ez rá és a családjára?

3) Dolgozzuk ki az ún. „Családi elvek nyilatkozatát”, ami meghatározza, hogy mi a család bibliai fogalma! Milyen kritériumok alapján állítanánk össze ezeket az elveket? Mit tanultunk ebben a negyedévben, ami segítségünkre lehet? Ha elkészültünk, mutassuk be a gyülekezetnek!

4) Milyen ígéretekre hivatkozhatunk szülőként, ha azokra a gyerekeinkre gondolunk, akik eltávolodtak az Úrtól?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: