Szívbeli változás a végidőben

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Királyok 16:29–17:24; 18:20-45;

Malakiás 4:5-6; Máté 3:2; 11:14-15; 17:10

„Én pedig elküldöm hozzátok Illés prófétát, mielőtt eljön az Úr nagy és félelmetes napja. Az atyák szívét a gyermekekhez téríti, a gyermekek szívét az atyákhoz, hogy pusztulással ne sújtsam a földet, amikor eljövök” (Mal 3:23-24, RÚF, Károliban: 4:5-6).

Az életünknek különböző szakaszai vannak, időnként rosszak, máskor jók. Lehetnek a családok egységesek és erősek, de megesik, hogy törékenyek vagy akár töredezettek.

Akármilyen fázisban, időszakban is járjunk, bármilyen is legyen a helyzetünk és a családunké pillanatnyilag, Isten ígéreteinek a fényében élhetünk, és azt is kell tennünk! Teljes szívvel-lélekkel ragaszkodjunk hozzájuk, mert végeredményben ezek a reménységünk egyedüli forrásai. Nagyszerű bátorítást kínálnak! Isten Igéje tele van ígéretekkel, olyanokkal, amelyekre hivatkozhatunk a magunk, a szeretteink, a családunk és a gyülekezetünk számára, az egyéni és családi életünk minden szakaszában.

Negyedévi tanulmányunk utolsó leckéjében többféle szempontból vizsgálunk bibliai történeteket, ígéreteket és eseteket. Közben igyekszünk tanulságokat levonni. Nagy a valószínűsége, hogy vannak küzdelmeink, félelmeink és aggodalmaink, bárkik legyünk is, bárhol, az életünk bármely szakaszában. Szerencsére Isten, akit imádunk, nemcsak tudja, mivel nézünk szembe, hanem azok előtt is jár!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: