A „RAGÁLYOS” BARÁTSÁG KÖZPONTJAI

A vendégszeretetre szólító utalások mellett olvassuk el azokat a történeteket, amelyek a vendégfogadásról szólnak a Bibliában! Ézs 58:6-7, 10-12; Róm 12:13; 1Pt 4:9 Figyeljük meg a vendégszeretet jellemzőit!

Ábrahám és Sára (1Móz 18:1-8) 

Rebeka és családja (1Móz 24:15-20, 31-33) 

Zákeus (Lk 19:1-9) 

A vendégszeretettel egy másik ember alapvető szükségleteiről gondoskodunk, amikor megpihenhet nálunk, ehet, élvezheti a társaságot. Ez az önzetlen szeretet gyakorlati kifejezése, aminek Jézus teológiai jelentőséget tulajdonított, mert azt tanította, hogy Őt szolgáljuk, ha enni adunk az éhezőknek és megitatjuk a szomjazókat (Mt 25:34-40). Szolgálunk az otthonunkkal, ha egyszerűen megvendégeljük a szomszédainkat vagy befogadunk valakit, akit bántalmaztak. Lehetünk pusztán barátságosak, imádkozhatunk valakivel vagy együtt olvashatjuk a Bibliát. Az igazi vendégszeretet azok szívéből fakad, akiket megérintett Isten szeretete, és akik szavakkal és tettekkel akarják kifejezni a szeretetüket.

Vannak, akik ettől azért húzódoznak, mert úgy érzik, náluk nincs elég hely, de idejük és/vagy energiájuk sincs a vendégfogadásra. Mások ügyetlennek, alkalmatlannak és bizonytalannak érzik magukat, amikor a nem közös hiten lévőkkel keresik a kapcsolatot. Megint mások egyszerűen nem szeretnék, hogy valaki felforgassa az életüket. Sok mai család összetéveszti a vendégszeretetet a szórakoztatással.

Mennyiben tükrözi a családi életünk a lelkiállapotunkat?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: