Mit látnak a házunkban?

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 38–39; 58:6-7, 10, 12;

1Korinthus 7:12-15; Zsidók 6:12; 13:7; 1Péter 3:1-2; 3János 11

„Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az Ő csodálatos világosságára hívott el titeket” (1Pt 2:9).

Talán elértünk az életünk egy olyan szakaszába, amikor hála az Úrnak, minden rendben van (legalábbis most) a család, a munka, az egészség és az anyagiak terén is. Vagy talán éppen sok a fájdalom és a küzdelem az otthonunkban? Amikor valaki vendégségbe érkezik hozzánk, mint Ezékiás királyhoz a babiloni követek, vajon mit válaszolnánk egy olyan kérdésre, mint amit Ézsaiás próféta tett fel a királynak: „Mit láttak a palotádban” (Ézs 39:4, RÚF)?

Mit látnak az emberek a házunkban? Mit látnak a mennyei angyalok? Milyen lelkület hatja át a lakhelyünket? Érezhető az imádság „illata”? Kedvesség, nagylelkűség, szeretet árad vagy inkább feszültség, harag, neheztelés, keserűség és viszály a jellemző? Vajon távozáskor a vendégünk azt gondolja, hogy az otthonunkban Jézus is ott van?

Fontos kérdések ezek, amelyeket mindannyiunknak fel kell tenni magunknak azzal kapcsolatban, hogy milyen az otthonunk! A héten olyan dolgokkal foglalkozunk, amelyek csodálatossá tehetik az életet otthon, még a mai családokat elkerülhetetlenül támadó feszültségek és küzdelmek ellenére is.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: