A CSALÁD FENNMARADÁSA VÁLTOZÓ IDŐKBEN

A változás elkerülhetetlen jelenség a családban, ami felkavaró lehet, attól függetlenül, hogy milyen kultúrában élünk. Néhány a különböző életszakaszokhoz kapcsolódik, de gyakran lehet előre nem látható, mint egy haláleset, katasztrófa, háború, betegség, költözés vagy munkahelyi kudarc. Sok család gazdasági és társadalmi változást tapasztal a közösségében, az országában. Más változások közvetlenül a kultúrához kapcsolódnak.

Az alábbiakban nagy, megrázó változások példáiról olvashatunk, amelyekkel egyeseknek szembe kellett nézniük. Képzeljük magunkat az ő helyükbe! Hogyan hatott mindez a családi életükre? Milyen módszer segít az alkalmazkodásban? Mennyiben reagáltunk volna másképpen mi?

Ábrahám, Sára és Lót (1Móz 12:1-5) 

Hadassa (Eszt 2:7-9) 

Dániel, Anániás, Misáel, Azariás (Dániel 1. fejezet) 

A változással együtt jár a veszteség és a nyugtalanság a közvetlen jövő bizonytalansága miatt. Ezek az esetek a fejlődésre és a lelki dolgok értékelésére is ösztönözhetik az embert, vagy pedig stresszhatást és idegességet válthatnak ki, attól függően, hogyan képes a család alkalmazkodni az átmenethez. Sátán kihasználja a változások keltette zavart, hogy kételyt és bizalmatlanságot ébresszen bennünk Isten iránt. A Biblia ígéretei, a család és a barátok, illetve az a biztos tudat, hogy az életük az Úr kezében van, sok hithősnek segítettek sikeresen megbirkózni az életük kritikus változásaival.

Hogyan tudjuk a gyakorlatban segíteni és bátorítani azokat (akár egy egész családot), akik fájdalmas változás elé néznek?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: