Hívő családok

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: János 1:12-13; 3:7;

Apostolok cselekedetei 10:1-28, 34-35; 1Korinthus 2:2;

1Thesszalonika 5:21-22; 1János 5:1

„Ezért… állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült” (Zsid 12:1-2, RÚF).

Függetlenül attól, hogy éppen az élet melyik szakaszában járunk vagy min mentünk keresztül, illetőleg mit kell még átélnünk, a saját kultúránkban létezünk, ami hat a szüleinkre, a gyerekeinkre, a családunkra és még a gyülekezetünkre is, méghozzá nagyon is. A szombatról a vasárnapra való áttérés szemléletes példája annak, hogy a korabeli kultúra miként változtatta meg, ráadásul erőteljesen és negatív módon az egyházat, bár természetesen más tényezőknek is volt szerepe. Templomok mellett látni a vasárnapi istentiszteletet hirdető táblákat, ami szintén arra emlékeztet, hogy milyen nagy a kultúra hatása.

A keresztény családok folyton szembesülnek kulturális kihívásokkal. Alkalmanként jó hatása van a kultúrának, a legtöbbször azonban inkább rossz.

Az evangélium üzenetének ereje világosságot, vigaszt és erőt ad, aminek segítségével meg tudunk birkózni a kultúra jelentette kihívásokkal. Ezen a héten azt nézzük meg, hogyan lehetünk „hívő családokként” „feddhetetlenek és romlatlanok… Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban” (Fil 2:15, RÚF).


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2019. 2. negyedév

Életszakaszok a családban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: