SZERESSÜNK ÚGY, AHOGYAN MEGFOGADTUK!

A családi összetartás és egység végső soron a tagjai elkötelezettségétől függ, ott kezdve, hogy a házastársak mennyire hűségesen gondoskodnak egymásról. Sajnos a bibliai történelem tele van a be nem tartott ígéretek, a megtört bizalom és az elkötelezettség hiányának példáival ott, ahol ezeknek meg kellett volna lenni. Azonban a Szentírás olyan bátorító eseteket is közöl, amikor átlagemberek – Isten segítségével – elkötelezték magukat a barátaik és a családjuk mellett, betartották az ígéreteiket.

Nézzük meg a következő családokat és az elkötelezettségük szintjét! Hogyan erősíthették volna némelyek az egymás iránti ragaszkodásukat? A többieket mi motiválta erre?

Szülő-gyerek kapcsolat (1Móz 33:12-14; 2Móz 2:1-10) 

Testvéri kapcsolat (1Móz 37:17-28) 

Családi kapcsolat (Ruth 1:16-18; 2:11-12, 20; 3:9-13; 4:10, 13) 

Házastársi kapcsolat (Hós 1:2-3, 6, 8; 3:1-3) 

Amikor elkötelezzük magunkat egy másik ember mellett, mint például a házasságban, egy gyerekvállalás vagy örökbefogadás döntése esetén, akkor önként készen kell állnunk arra a jövőbeli döntésre, hogy az életünk egy fontos részét ne mi irányítsuk! A jog korlátozhatja a negatív tetteket, de a házasság és a családi kapcsolatok kiteljesedéséhez szeretetre van szükség.

Mit jelent személyesen nekünk az, hogy Jézus elkötelezte magát mellettünk (Zsid 13:5)? Hogyan kell ennek hatnia az Isten, a házastársunk, a gyerekeink és a hittestvéreink iránti hűségünkre?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: