A király szerelmes éneke

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 2:7; Énekek éneke; János 17:3;

Róma 1:24-27; 1Korinthus 7:3-5; Galata 5:24; 1János 1:9

„Tégy engem, mint pecsétet a szívedre, mint pecsétet a karodra! Bizony, erős a szerelem, mint a halál, legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír. Úgy lobog, mint a lobogó tűz, mint az Úrnak lángja” (Én 8:6, RÚF).

Az élet szakaszai között az egyik legjelentősebb a házasság. Nem mindenki házasodik meg, de aki igen, annak az életébe komoly változást és különös áldást hoz ez a lépés. Ide tartozik a szexualitás nagyszerű ajándéka is. Milyen csodálatosan ki lehet fejezni vele a szeretetet, a megfelelő időben és helyen!

Sokak elképzelésével szemben a Biblia nem szól a nemiség ellen, csak azt ellenzi, ha az ember helytelenül él a Teremtőtől kapott nagyszerű ajándékkal.

A Énekek éneke, a Biblia egyik legkisebb és legkevésbé olvasott könyve egy fiatal menyasszony, Szulamit és a szerelme kapcsolatáról szól, akiről azt tartják, hogy Salamon király volt. A könyv az emberi intimitás, a házasélet örömeit taglalja. Bár az Énekek énekét gyakran allegorikus értelemben az Isten és népe, avagy Krisztus és az egyház közötti viszony jelképének tartják, ez a költemény elsősorban a férfi és nő nagyon is emberi kapcsolatáról, szerelméről szól.

Ezen a héten a házasságra tekintünk az említett ószövetségi könyv alapján.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2019. 2. negyedév

Életszakaszok a családban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: