LELKI MAGÁNY

Egy fiatal nő, Natalie már hét éve élt házasságban, amikor egy barátja hívására elment egy hetednapi adventista gyülekezet által szervezett evangelizációs sorozatra. Meggyőzte az, amit tanult és átadta az életét Krisztusnak, újjászületett. A férje, a szülei, a férje szülei és a szomszédja merev ellenállása dacára csatlakozott a Hetednapi Adventista Egyházhoz. Az életmódját, amennyire csak lehetett, igyekezett új hitéhez igazítani.

Elképzelhető, hogy mekkora nyomást tapasztalt. Különösen a férje nehezítette meg a helyzetét, aki amúgy érthető módon így érvelt: „Nem ezt vállaltam, amikor összeházasodtunk. Teljesen más ember lettél, én pedig szeretném visszakapni a régit!”

Natalie évek óta küzd, hogy a hite szerint élhessen. Férjnél van, de úgy is mondhatnánk, hogy „lelkileg egyedülálló”.

Milyen bátorítást találhat a következő bibliaversekben, aki lelki szempontból egyedülállónak érzi magát? Ézs 54:5; Hós 2:18-19; Zsolt 72:12

A világon mindenhol vannak „Natalie-k” az egyházban. Ezek a nők vagy férfiak házasságban élnek, de egyedül vagy csak a gyerekeikkel mennek a gyülekezetbe. Talán más hitet valló féllel léptek házasságra, vagy amikor csatlakoztak az egyházhoz, a párjuk nem tartott velük. Esetleg mindketten az egyház tagjai voltak, amikor megesküdtek, aztán egyikük valamilyen oknál fogva kimaradt, netalán ellenségessé vált a hittel szemben. Ezért egyedül járnak a gyülekezetbe és az istentisztelet utáni ebédre, vagy magukban mennek a gyülekezet missziós, társas összejöveteleire. Bántja őket, hogy anyagilag nem tudják úgy támogatni a gyülekezet szolgálatát, mint szeretnék, azért, mert a házastársuk ezt ellenzi. Házasok, de lelkileg özvegynek érezhetik magukat.

Valószínűleg mindannyian találkoztunk már ilyen emberekkel a gyülekezetben, akiknek szüksége van a szeretetünkre és a támogatásunkra!

Gyülekezeti családként hogyan segíthetünk a soraink között élő, de lelkileg magányos tagoknak?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2019. 2. negyedév

Életszakaszok a családban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: