FELKÉSZÜLÉS A GYEREKNEVELÉSRE

Kevés dolog változtatja úgy meg az életünket, mint egy gyerek születése. A családban attól kezdve már semmi nem lesz és nem is lehet ugyanolyan, mint azelőtt volt.

„Mint a nyilak a hősnek kezében, olyanok a serdülő fiak. Boldog ember, aki ilyenekkel tölti meg tegezét; nem szégyenülnek meg, ha ellenséggel szólnak a kapuban” (Zsolt 127:4-5).

A gyerek nem érkezik használati útmutatóval, ami megmondaná a szülőknek, hogyan gondoskodjanak róla és miként oldják meg a felmerülő gondokat. Még tapasztalt szülők is megdöbbennek időnként a gyerekeik tettei, szavai vagy hozzáállása láttán.

Amilyen fontos felkészülni a házasságra, éppen olyan lényeges, hogy akik szülők szeretnének lenni, felkészüljenek a nagyszerű felelősségre!

Milyen elveket szűrhetnek le a leendő szülők az alábbi történetekből, még ha ezek az esetek egyediek is voltak? Bír 13:7; 1Sám 1:27; Lk 1:6, 13-17, 39-45, 46-55, 76-79

Nagyszerű felelősséget és lehetőséget kaptak ezek a szülők! Három párból Izrael prófétáinak és vezetőinek szülei váltak, az egyik gyerek a megígért Messiás előfutára lett, egy másik pedig maga Krisztus.

Szülőként fel kell készülnünk életünk radikális megváltozására, még ha a gyerekeink nem is lesznek bibliai próféták!

„Már a gyermek születése előtt kezdődjék el a felkészítése, amely nyomán képes lesz eredményesen küzdeni a gonoszság elleni harcban.

Ha gyermeke születése előtt semmit sem tagad meg magától az anya, ha önző, türelmetlen és nagy igényű, e vonások megjelennek a gyermek természetében is. Így sok gyermek születési jogként szinte legyőzhetetlen hajlamokat szerzett a gonoszra” (Ellen G. White: Boldog otthon. Budapest, 1998, Advent Kiadó, 216-217. o.).

Mit tehetünk, akár a gondviselésünk alá tartozó gyerekekről van szó, akár mások iránti felelősségünkről, hogy minden a lehető legjobb, hívőkhöz illó módon történjen?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: