Felkészülés a változásra

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 2:24; 1Sámuel 1:27; Zsoltár 71;

1Korinthus 10:1-13; 13:4-8; 15:24-26

„Igazság jár előtte és követi őt az ő lépéseinek útján” (Zsolt 85:14).

Az élet tele van átmenettel, a dolgok folyton változnak. Az egyetlen, ami állandó, az maga a változás. Valójában ez a lényünk része, még a fizika törvényei is azt tanítják, hogy hozzá tartozik a valóság legalapvetőbb részéhez.

A változás gyakran váratlanul jön. Rutinszerűen tesszük a dolgunkat, amikor hirtelen, egy szempillantás alatt minden más lesz, és ez meglep bennünket.

Máskor viszont előre látjuk a változás közeledtét. Figyelmeztetést, jeleket, jelzést kapunk, ami azt tudatja, hogy valami más lesz. Ilyenkor bölcs dolog a lehető legjobban elkezdeni a felkészülést arra, amit előre látunk. Több ilyen változás jelentős: házasság, gyerek, idős kor vagy a halál.

Az is igaz, hogy nem élünk elszigetelve egymástól. Ez azt jelenti, hogy a ránk következő változás komolyan érinti a családunkat is. Ugyanakkor a családban bekövetkezett változás szintén hatással lehet annak minden tagjára.

A héten olyan változásokkal foglalkozunk, amelyek előbb vagy utóbb, így vagy úgy bekövetkeznek, amelyekkel a legtöbben találkozunk. Azt vizsgáljuk majd meg, hogyan hatnak a családi életre.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: