A JÓ DÖNTÉSEK MEGHOZATALA

Tudjuk, hogy milyen fontosak a döntéseink. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a rossz döntésekkel mennyit árthatunk önmagunknak, de másoknak is. Az tehát a kérdés: hogyan dönthetünk helyesen?

A következő versekben általános lépéseket találunk, amelyek segítségével jó döntéseket hozhatunk. Melyek ezek a lépések?

1Thessz 5:17; Jak 1:5

Ézs 1:19; Mt 7:24-25 Zsolt 119:105; 2Tim 3:16

Péld 3:5-6; Ézs 58:11

Péld 15:22; 24:6

A lényeges döntéseink esetében különösen fontos, hogy az Úrhoz forduljunk imában, és mindent megtegyünk, nehogy megszegjük Isten törvényét vagy Igéje elveit! Alapvető, hogy Istenben bízzunk és neki rendeljük alá a döntéseinket. Azaz imádkoznunk kell, hogy a választásaink dicsőítsék Őt, és késznek kell lennünk a kívánságainkról is lemondani, ha ellenkeznének Istennek az életünkre vonatkozó tervével. A bölcs tanácsadók is nagy segítségünkre lehetnek a döntéshozatalban. Végül pedig megnyugodhatunk abban, hogy Isten szeret és a legjobbat akarja nekünk, és ha hittel, alázattal átadjuk neki az életünket, akkor benne bízva léphetünk előre a meghozott döntéseink mentén.

Hogyan szoktuk meghozni életünk nagy döntéseit? Milyen lelki lépésekre kerítünk sort, mielőtt választanánk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: