TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Képzeljük el, mi minden változott meg Krisztus tanítványainak az életében, miközben vele töltötték az idejüket! A legtöbben tanulatlan, egyszerű emberek voltak, akik a zsidó hit tanításaihoz és hagyományaihoz szoktak, de a galileai rabbi kimozdította őket a megszokásaikból. Irigykedtek (Mt 20:20-24) és összetűzéseik voltak (Jn 3:25). Úgy tűnt, hogy nincs elég hitük (Mk 9:28-29), ráadásul még magára is hagyták (Mt 26:56), sőt elárulták Jézust (Mt 26:69-74). Ugyanakkor fejlődtek is lelkileg, és az emberek felismerték, hogy Péter Jézussal volt (Mt 26:73). A Szanhedrin tagjai szintén csodálkoztak, látva, hogy Péter és János „írástudatlan és iskolázatlan emberek… Azt is megtudták, hogy Jézussal voltak” (ApCsel 4:13, RÚF).

Gondoljunk arra is, milyen pozitív hatással lehetnénk a családunkra, ha úgy élnénk, hogy amikor ránk néznek, látnák: Jézussal voltunk!

Ellen G. White következő szavai szerint milyen legyen az otthoni befolyás? „Az otthonunk talán egyszerűen van berendezve, mégis lehet az a hely, ahol mindig barátságos szavakat szólunk, kedves dolgokat cselekszünk, ahol az udvariasság és a szeretet állandó vendég” (Ellen G. White: Boldog otthon. Budapest, 1998, Advent Kiadó, 19. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Olvassuk el Préd 3:1-8 szakaszát! Mit fejeznek ki e versek, és hogyan alkalmazhatjuk az itt található elvet a saját életünkre?

2) Beszélgessünk az osztályban az életünket megváltoztató tapasztalatokról! Mondjuk el, milyen tanulságokat vontunk le belőlük, illetve még mit kellett volna megtanulnunk ezekből! Beszélgessünk arról is, hogyan hatott mindez a családunkra! Milyen tanulságokat szűrtünk le az említett helyzetekből?

3) Mennyiben lenne más az életünk Krisztus nélkül? Mit árul ez el Krisztus változást hozó erejéről?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2019. 2. negyedév

Életszakaszok a családban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: