Életritmusok

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1; 8:22; Jób 1:13-19; Zsoltárok 90:10;

Apostolok cselekedetei 9:1-22; Róma 8:1; Filippi 1:6

„Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak” (Préd 3:1).

Salamon királytól származik az egyik legszebb leírt vers: „Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak. Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, ami ültettetett. Ideje van a megölésnek és ideje a meggyógyításnak; ideje a rontásnak és ideje az építésnek. Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek. Ideje van a kövek elhányásának és ideje a kövek egybegyűjtésének; ideje az ölelgetésnek és ideje az ölelgetéstől való eltávozásnak. Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek; ideje a megőrzésnek és ideje az eldobásnak. Ideje van a szaggatásnak és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak és ideje a szólásnak. Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek; ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek” (Préd 3:1-8).

E szavak megragadják az emberi létezés számos részét – a szakaszait, a ritmusát. Az életünk valóban szakaszokon, változásokon keresztül megy, ez születésünk pillanatától kezdve így van. A változás időnként jó, időnként nem, néha mi irányítjuk, máskor nem. A héten nézzük át életünk szakaszait és ritmusát, mivel azok különös módon hatnak ránk és a családunkra is!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: