Az utolsó hét csapás

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 5; 2Thesszalonika 2:9-12;

Jelenések 7:1-3; 14:9-10; 15:1; 16:1-12, 16; 17:1

„Ki ne félne téged, Uram! és ki ne dicsőítené a te nevedet? mert csak egyedül vagy szent. Mert eljőnek mind a pogányok és lehajolnak előtted; mert a te ítéleteid nyilvánvalókká lettek” (Jel 15:4).

Jel 11:18 így összegzi a földi eseményeket közvetlenül az armageddoni csata előtt: „Haragra lobbantak a népek” (RÚF). A földi állapotok megegyeznek azzal, amit Jézus mondott az utolsó napokról (Lk 21:25). Ezután következik Isten haragja, ítélete az utolsó hét csapás formájában, ami a bűneiket meg nem bánókat éri (Jel 15:1).

A jelenések könyve 15. fejezete hét angyal képével kezdődik, akik hét, isteni haraggal teli poharat tartanak. Ám mielőtt kiöntenék azok tartalmát, bepillantunk a jövőbe, látjuk Isten hűséges népét (Jel 15:1-4). Megtudjuk, hogy „győztek a fenevadon és képmásán és nevének számán” (Jel 15:2, ÚRK). Üvegtengerre emlékeztet, amin állnak, és Mózes és a Bárány énekét éneklik – ezek a képek a Vörös-tenger partján álló izraelitákat idézik, amikor Isten győzelmét ünnepelték az egyiptomiak fölött (2Mózes 15. fejezet).

A győztes szentek ugyanazok, mint akiket Jel 14:1-5 szakasza úgy nevez, hogy a száznegyvennégyezer. Mivel nem vették fel a fenevad bélyegét, Isten megvédi őket az utolsó hét csapástól. A második adventkor halandó testük átváltozik, halhatatlanságba öltözik (1Kor 15:51-54). Csatlakoznak a feltámadt szentekhez, amikor Jézus eljön hatalommal és dicsőséggel (1Thessz 4:17).


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: