TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

A hét pecsét feltöréséről szóló látomás jelképesen mutatja Isten gondoskodását földi népe iránt. Kenneth A. Strand rávilágít: „A Szentírásban megvan annak bizonyossága, hogy Isten mindig is gondoskodott a népéről. A történelem során mindvégig jelen volt, megtartotta őket, majd pedig a végidő hatalmas horderejű fejleményeiben teljes mértékben igazolja őket, az örök életben felfoghatatlanul nagylelkű ajándékot ad nekik. A jelenések könyve ugyanezt a gondolatot pedzegeti és fejti ki gyönyörűen, tehát a könyv nem valami fura apokalipszis, ami nem áll összhangban a Biblia általános üzenetével. Valójában A jelenések könyve rámutat, hogy „az Élő”, aki legyőzte a halált és a sírt (Jel 1:18), sosem hagyja el hűséges követőit, akik még ha mártírhalált halnak, akkor is győznek (Jel 12:11). Az „életnek koronáját” adja majd nekik (lásd Jel 2:10; 21:1-4; 22:4)” (Kenneth A. Strand: The Seven Heads: Do They Represent Roman Emperors? Symposium on Revelation, 2. köt., Daniel and Revelation Committee Series, Silver Spring, Md., 1992, Biblical Research Institute, 7. köt., 206. o.).

Beszélgessünk róla!

1) Milyen értékes tanulságot vonhatunk le a hét pecsét felnyitásának jelenetéből? Hogyan mutat rá ez a rész is arra, hogy legyen bármennyire rossz a helyzet a földön, továbbra is Istené az uralom, és végül beteljesedik Krisztusban tett minden ígérete?

2) Gondolkozzunk a következő állításon: „Az egyház Isten megbízott képviselője emberek megmentésére. Szolgálatra hívta el és az a küldetése, hogy elvigye az evangéliumot a világra” (Ellen G. White: Az apostolok története. Budapest, 2001, Advent Kiadó, 7. o.)! Gondoljunk a helyi gyülekezetünkre! Hogyan lehetnénk még hűségesebbek, hogy elérhessük az embereket az evangélium üzenetével?

3) Beszéljük meg a csoportban a csütörtöki rész utolsó kérdését! Ki állhat meg Isten eljövetelnek napján és miért? Mi minden következik a válaszunkból azzal kapcsolatban, hogy hogyan éljünk ma, ha fel akarunk készülni eljövetelének napjára?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2019. 1. negyedév

A jelenések könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: