A hét pecsét

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 3Mózes 26:21-26; 5Mózes 32:43;

Ezékiel 4:16; 2Thesszalonika 1:7-10; Jelenések 6:1-17

„Méltó vagy arra, hogy átvedd a könyvet, és feltörd annak pecsétjeit, mert megölettél, és véreddel vásároltad meg őket Istennek minden törzsből és nyelvből, minden nemzetből és népből; és a mi Istenünk papjaivá és országa népévé tetted őket, és uralkodni fognak a földön” (Jel 5:9-10, RÚF).

A jelenések könyve 6. fejezete a 4. és 5. fejezetek jeleneteit folytatja, amelyek Krisztusról szólnak, aki méltó kinyitni a lepecsételt könyvet, mert győztes élete és halála árán visszaszerezte azt, ami Ádámmal elveszett. A könyvön lévő pecsétek felnyitásával kész teljes mértékben véghezvinni az üdvösség tervét.

Pünkösd jelöli az evangélium terjedésének kezdetét, amely által Krisztus az országát terjeszti ki. Így a pecsét feltörése az evangélium hirdetésére és az üzenet elutasításának következményeire utal. A hetedik, utolsó pecsét feltörésével a világ történelmének végéhez érkezünk.

Jel 3:21 a kulcs a hét pecsét jelentésének megértéséhez: „Aki győz, megadom annak, hogy velem együtt üljön az én trónomon; mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az Ő trónján” (RÚF). A 4. és 5. fejezet Krisztus győzelméről és felmagasztaltatásáról szól, a 7. fejezet utolsó verse pedig a Krisztus trónja előtt álló győzteseket mutatja be. Így a 6. fejezet Isten népére össz­pontosít, akik a győzelem folyamatában haladnak, hogy osztozhassanak Jézussal a királyi székén.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2019. 1. negyedév

A jelenések könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: