A gyertyatartók között

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 20:11; Dániel 10:5-6; Máté 12:8;

Apostolok cselekedetei 7:54-60; Jelenések 1:9-18, 20; 2:1-7

„Akinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek” (Jel 2:7).

A zsoltáros a haragjáról írt a 73. zsoltárban, az istentelenek fennhéjázó büszkeségének láttán, akik könnyen, bőségben élnek, miközben az igazak szenvednek. Az igazságtalanság rettenetesen bántotta a zsoltárost (Zsolt 73:2-16), tanácstalanul lépett a szentélybe (Zsolt 73:16-17). Ott, Isten jelenlétében azonban mélyebben érthette meg a dolgokat.

Évszázadokkal később az idős apostol hűséges tanúságtevése miatt jutott a sziklás börtönszigetre. Nagy bajai között még a gondjaira bízott gyülekezetek szenvedéseinek a híre is elért hozzá. A kritikus pillanatban látomást kapott a feltámadt Krisztusról a mennyei szentélyben. Ott az Úr felfedte előtte az élet néhány titkát és a velük járó szenvedéseket, amint egykor a zsoltáros esetében is tette. A szentélybéli történés Krisztus jelenlétéről és gondoskodásáról biztosította az apostolt. Ezt a bizonyosságot kellett átadnia a gyülekezeteknek, sőt az eljövendő századok keresztény nemzedékeinek, egészen a világ történelmének a végéig.

Azon túl, hogy a héten bemutatjuk Krisztusnak a mennyei szentélyben végzett szolgálatát, megnézzük az elsőt az Ázsia hét gyülekezetének címzett üzenetek közül, amely számunkra is jelentőséggel bír. A következő héten a többi hat gyülekezetnek küldött üzeneteit tanulmányozzuk majd.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2019. 1. negyedév

A jelenések könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: