TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„A helyes vezetési elvek a társadalom minden egységében alkalmazhatók, beleértve az egyházat is. Fontos azonban, hogy a vezető a gyülekezetben még más is legyen: szolga.

Látszólag ellentétesnek tűnik a vezető és a szolga szerepe. Hogyan vezethet és szolgálhat valaki egyszerre? Vajon a vezetői posztnak nem kiemelt tisztelet jár? A vezető nem parancsokat oszt és várja, hogy engedelmeskedjenek neki? Hogyan foglalhat el egyszerre egy kisebb tisztséget is, hogyan lehet szolga, aki parancsokat kap és teljesít?

A látszólagos ellentmondás feloldása érdekében tekintsünk Jézusra! Ő a legtökéletesebb példa a szolgáló vezetés elvére. Az egész élete szolgálat volt, ugyanakkor Ő a világ leghatalmasabb vezetője” (G. Arthur Keough: Our Church Today: What It Is and Can Be. Washington D. C. és Nashville, 1980, Review and Herald, 106. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Gondolkodjunk még tovább a szolgáló vezetésről! Vajon a szekuláris világban találunk erre egyáltalán példát?

2. Olvassuk el ismét Mt 20:25-28 verseit! Ezek szerint Isten hogyan érti azt, hogy nagy (Mt 20:26)? És hogyan érti ezt a világ?

3. Az egyházi vezetők egyik feladata az egység megőrzése. Mit tegyünk akkor, ha botladoznak ezen a téren, ha ember voltuk miatt nem bizonyulnak tökéletes példának?

4. Miért olyan fontos, hogy szeretettel és kegyelemmel alkalmazzuk a gyülekezeti és egyházfegyelmet a vétkezők esetében? A folyamat közben miért kell mindig gondolni Mt 7:12 versének üzenetére?

ÖSSZEFOGLALÁS: Az egyház missziója és egysége szempontjából lényeges a jó egyházszervezet. Krisztus az egyház Feje, az egyházi vezetőknek az Ő példáját kell követniük, miközben Isten népét vezetik. Az egység Isten Igéjének hűséges tanítása által őrizhető meg, valamint azzal, ha életünket az Ige iránti hűség jellemzi.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: