Teremtés és bűneset

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:26-27; 3:16-19; 11:1-9;

5Mózes 7:6-11; Galata 3:29; 1János 4:7-8, 16

„Azután kivitte őt [Ábrámot], és ezt mondta: Tekints fel az égre, és számláld meg a csillagokat, ha meg tudod számolni őket. Azt mondta neki: Így lesz a te utódod is. Ábrám hitt az Úrnak, aki ezért igaznak fogadta el őt” (1Móz 15:5-6, ÚRK).

Isten népének története az emberek megteremtésével kezdődött, majd utána jött a tragikus bűneset. Amikor meg akarjuk érteni az egyház egységének természetét, Isten eredeti, teremtési tervénél kell kezdenünk, utána pedig kitérünk a bukás utáni helyreállítás szükségességére.

A Biblia első fejezeteiből kiderül, hogy Isten szándéka szerint az emberiségnek egy családként kellett volna megmaradnia. Sajnálatos módon azonban az egység megtört, miután bekövetkezett a bűn tragédiája. Az engedetlenség további szörnyű következményeinek, a széthúzásnak és a megoszlásnak a gyökerei éppen a bűnből nőttek ki. Miután Ádám és Éva evett a tiltott fáról, már az első, Istennel való beszélgetésben utalást találunk a szembenállásra (lásd 1Móz 3:11). Tehát a megváltási terv révén majd megvalósuló sok egyéb dolog között Istennek az egyik fő célja az eredeti egység helyreállítása lesz.

Ábrahám, Isten népének atyja a megváltási terv fontos szereplője lett, akit a Szentírás a „hit általi megigazulás” nagyszerű példájaként mutat be (lásd Róm 4:1-5). Ez a hit fogja egységbe Isten népét egymással és magával az Úrral is. Isten emberek által munkálkodik azért, hogy helyreállítsa az egységet és ismertesse az akaratát az elveszett emberiséggel.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 4. negyedév

Egység Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: