A római út

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETITANULMÁNYUNK: Apostolok cselekedetei 27–28;

Róma 1:18-20

„Ne félj Pál, neked a császár elé kell állnod” (ApCsel 27:24, RÚF).

Pál már régen szeretett volna eljutni Rómába, de jeruzsálemi letartóztatása mindent megváltoztatott. Végül aztán majdnem öt évet töltött római fogságban, beleszámítva az Itáliába vezető utat is, mert engedett a nyomásnak, ami a jeruzsálemi gyülekezet törvényeskedő vezetői részéről érte. Ez a változás súlyos csapást mért missziós terveire.

A kedvezőtlen fordulat ellenére maga Jézus ígérte meg az apostolnak, hogy bizonyságot fog tenni róla Rómában (ApCsel 23:11). Isten adhat újabb esélyt nekünk, még ha kudarcot vallottunk is, bár nem mindig kímél meg tetteink következményeitől. Pált fogolyként vitték Rómába, és nincs rá bibliai bizonyíték, hogy valaha eljutott volna Hispániába, amiben pedig reménykedett (Róm 15:24). Miután kiszabadult első római fogságából, ismét letartóztatták, majd Néró ideje alatt, Kr. u. 67-ben mártírhalált halt (2Tim 4:6-8).

Igen, Pál valóban eljutott Rómába, és amíg házi őrizetben várt a császár előtti meghallgatására, a láncai ellenére is gond nélkül prédikált (Ef 6:20; Fil 1:13) mindazoknak, akik csak felkeresték (ApCsel 28:30-31), még a császári udvar fontos tagjainak is (Fil 4:22).


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: