„PARÁZNASÁGÁNAK HARAGBORA”

Olvassuk el a Babilonra tett hat utalást A jelenések könyvében: 14:8; 16:19; 17:5; 18:2, 10, 21! Gondoljunk Babilon ószövetségi történetére, majd pedig nézzük meg, hogy milyen tanítás rejlik Babilonról a fentebb jelzett szövegekben, de a végidei események összefüggésében!

Mondták már azt is, hogy a Biblia két város története – Jeruzsálemé és Babiloné. Jeruzsálem a Biblia egészében Isten és szövetséges népe városa (Zsolt 102:22; Ézs 52:9; 65:19; Jel 3:12), míg Babilon az elnyomást, a kegyetlenséget, a hamis vallást és az Isten elleni nyílt lázadást jelképezi.

Gondoljunk csak például Bábel tornyára (1Móz 11:9). Az a héber szó, amit úgy fordítunk, hogy „Bábel”, megegyezik azzal, ami a Babiloni Birodalomra utal. 1Pt 5:13 versében Péter a „babiloni gyülekezet” üdvözletét közvetíti. Mindenki értette, hogy nem az Irak területén található régi birodalom romjaira gondolt, hanem Rómára, amiből hamarosan az egyház elnyomója lett. Érdekes ez az elnevezés, különösen A jelenések könyvének és benne Róma szerepének a fényében!

Mennyire ártalmas Babilon hatása a világra és Isten népére nézve? Mit tudhatunk meg erről Jel 14:8 és 18:3 verséből?

Kétségtelen, hogy A jelenések könyve szerint a Babilonnal jelképezett hatalom nagymértékben romlott és hatását ilyen vagy olyan mértékben az egész világra kiterjeszti. A „paráznaságának haragbora” kifejezés világos utalás a hamis tantételre, hamis tanításra és a romlott gyakorlatokra, valamint ezek következményeire. Babilon gonosz erő, ami „valamennyi néphez” (Jel 18:3) elhatott. Éppen ezért mindenkinek figyelni kell, nehogy romlottá váljon!

Nézzünk körül a mai világban: romlás, zavar és elnyomás. Ezek szerint miért olyan fontos Jézusba és Igéjébe kapaszkodni?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: