HAMIS HÁRMASSÁG

A Biblia egészében megtalálható a háromszemélyű egy Isten fogalma. A vég­idei csalásokkal és üldözésekkel kapcsolatban azonban A jelenések könyve 13. fejezete bemutatja a „hamis hármasságot”, amit a sárkány, a tengerből feljövő fenevad és a földből feljövő fenevad alkot.

Olvassuk el Jel 12:17 és 13:1-2 verseit! Mit látunk itt?

A sárkány az Atya hamisítványaként jelenik meg, mivel egyértelmű, hogy ő irányt. Ő adja a hatalmát és a tekintélyét a tengerből feljövő fenevadnak, Krisztus hamisítványának. Miért tűnik ez a második erő Krisztus hamisítványának?

Milyen tulajdonságai vannak a tengerből feljövő fenevadnak Jel 13:2-5 szerint?

A hatalmát a sárkánytól kapja, ami emlékeztet arra, amikor Jézus elmondta, hogy Ő az Atyától kapta a hatalmát (lásd Mt 28:18). A tengerből feljövő fenevad Jézushoz hasonlóan szintén meghalt, majd feltámadt (lásd Jel 13:3). Továbbá „negyvenkét hónapig” vagy három és fél évig gyakorolja a hatalmát, ami a nap-év elv alapján Krisztus valóságosan három és fél évig tartó szolgálatának profetikus értelemben vett hamisítványa.

Hogyan mutatja be Jel 13:11-17 a földből feljövő fenevadat?

A földből feljövő fenevad a tengerből feljövő fenevad érdekeit szolgálja, mint ahogyan a Szentlélek nem önmagát, hanem Jézust dicsőíti (Jn 16:13-14). És éppen úgy, amint a Szentlélek hatalmas tettével „tüzet” hozott le az égből (ApCsel 2:3), a tengerből feljövő fenevad is valami hasonlót visz végbe (lásd Jel 13:13).

„Végül a tengerből feljövő fenevad hamis pünkösdöt hoz! Milyen céllal? Ezzel akarja bizonyítani a világ előtt, hogy a hamis hármasság az igaz Isten” (Jon Paulien: What the Bible Says About the End-Time. Hagerstown, Md., 1998, Review and Herald® Publishing Association, 111. o.).

Még milyen végidei csalások léteznek, amelyekkel tisztában kell lennünk? Hogyan segíthetünk másoknak is felismerni, hogy ezek csalások?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: