A SZOMBAT ÉS AZ EVOLÚCIÓS ELMÉLET

Amennyire Sátánnak sikerült megtévesztenie a világot a lélek halhatatlanságát illetően, legalább annyira sikerrel járt azzal is, hogy a bibliai szombat helyébe a vasárnapot állította a kereszténység történelmének nagy részé­ben (lásd a 6. és a 8. tanulmányt). Az utóbbi években az ördög újabb megtévesztéssel állt elő, ami az emberek gondolataiban gyengíti a hetedik nap, a szombat erejét, ez pedig az evolúció elmélete.

1Móz 1–2:3 tanítása szerint hogyan teremtette meg az Úr a világot? Mennyi idő kellett hozzá?

Ha csak sietve futjuk át a teremtési beszámolót, akkor is felfigyelhetünk benne két pontra. Először is, Isten mindent eltervezett és előre kiszámított. Semmi nem történt véletlenszerűen, önkényesen vagy találomra. A Szentírás szerint a teremtés folyamatában nem volt helye a véletlennek. Másodszor pedig a szövegekből félreérthetetlenül kiderül, hogy az Úr mindent a maga fajtája szerint teremtett, vagyis mindent külön, a többiektől elkülönítve alkotott meg. A Biblia nem tanít olyasmit, hogy minden földi életnek lett volna egy közös őse (egy kezdeti egysejtű). Még ha valaki nem is szigorúan veszi Mózes első könyvének leírását, ez a két pont kiviláglik: a teremtés munkájában semmi sem történt véletlenül és nem volt a földi fajoknak egy közös őse. Ezzel szemben a darwini evolúciós elmélet különféle formáinak van két jellemző tanítása: a véletlenszerűség és minden faj közös őse. Vajon mi lehet az oka annak, hogy Mózes első könyvét sokan egy olyan teória lencséin át nézve magyarázzák, ami a legalapvetőbb szintjén ellentmond Mózes első könyve alapjainak? Valójában az evolúció tévedése nemcsak szekuláris emberek millióit sodorta el, hanem még a magukat keresztényeknek vallók közül is sokakkal elhitette, hogy ezt az elméletet az imént említett, égbekiáltó ellentmondások dacára is összhangba hozhatják keresztény hitükkel. A végső eseményekkel kapcsolatban azonban a tévedés veszélyét még szembetűnőbbé teszi mindaz, ami az evolúcióból következik. Ugyan miért kellene komolyan venni egy napot, a hetedik napot, a szombatot, nem a hatnapos teremtés, hanem hárommilliárd évig tartó teremtés emlékeként (a legújabb feltételezés szerint ekkorra datálják a földi élet kezdetét)? Az evolúció minden valós fontosságtól megfosztaná a hetedik napot, mivel a teremtés hat napját csupán egy olyan mondává alacsonyítja le, mint hogy Romulust és Remust farkas táplálta. Továbbá ugyan ki vállalna üldöztetést vagy halált a vasárnap helyett a szombat melletti kiállásáért, ha azt hiszi, hogy a teremtéshez nem csupán hat nap kellett, hanem évmilliárdok?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: