KÉT NAGY TÉVEDÉS

Mit tudhatunk meg az alábbi versekből Sátán megtévesztő hatalmáról?

2Kor 11:13-15

2Thessz 2:9-10

Jel 12:9

Jel 20:10

Amint már egy korábbi tanulmányban megállapítottuk, Jézus figyelmeztette a követőit a végidei csalásokra. Különösen kiemelte azt, hogy lesznek majd hamis krisztusok és hamis messiások, akik „sokakat elhitetnek” (Mt 24:5).

Persze nem csak a hamis krisztusok és hamis próféták jelentik azokat a végidei csalásokat, amelyektől óvakodnunk kell. Ellenfelünk a nagy küzdelemben számtalan cselhez folyamodik, hogy akit csak tud, megtévesszen. Keresztényként tudnunk kell róla, hogy miben mesterkedik, ami pedig csak a Szentírás ismeretéből, illetve a tanításainak betartásából származik.

Ellen G. White elmagyarázza, hogy mi a két nagy csalása: „E két nagy tévedéssel – a lélek halhatatlanságával és a vasárnap szentségével – fogja Sátán az embereket csalásainak foglyává tenni. Míg az előbbi a spiritizmus alapját rakja le, az utóbbi Rómával hozza közös nevezőre az embereket. Az Amerikai Egyesült Államok protestánsai elsőként fognak a szakadékon át kezet nyújtani a spiritizmusnak; és átnyúlnak a mélység felett is, hogy a római hatalommal kezet fogjanak. E hármas szövetség hatására ez az ország követni fogja Rómát a lelkiismeret jogainak sárba tiprásában” (A nagy küzdelem. Budapest, 2013, Advent Kiadó, 503-504. o.).

Sok évvel azután is, hogy Ellen White mindezt leírta, megdöbbentő látni, mennyire terjed ez a „két nagy tévedés” a keresztény világban!

Miért számít a bibliai igazságok ismerete és követése a legerősebb fegyvernek az ördög csalásaival szemben, kiváltképp az utolsó időkben?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: