KÉT NAGY TÉVEDÉS

Mit tudhatunk meg az alábbi versekből Sátán megtévesztő hatalmáról?

2Kor 11:13-15

2Thessz 2:9-10

Jel 12:9

Jel 20:10

Amint már egy korábbi tanulmányban megállapítottuk, Jézus figyelmeztette a követőit a végidei csalásokra. Különösen kiemelte azt, hogy lesznek majd hamis krisztusok és hamis messiások, akik „sokakat elhitetnek” (Mt 24:5).

Persze nem csak a hamis krisztusok és hamis próféták jelentik azokat a végidei csalásokat, amelyektől óvakodnunk kell. Ellenfelünk a nagy küzdelemben számtalan cselhez folyamodik, hogy akit csak tud, megtévesszen. Keresztényként tudnunk kell róla, hogy miben mesterkedik, ami pedig csak a Szentírás ismeretéből, illetve a tanításainak betartásából származik.

Ellen G. White elmagyarázza, hogy mi a két nagy csalása: „E két nagy tévedéssel – a lélek halhatatlanságával és a vasárnap szentségével – fogja Sátán az embereket csalásainak foglyává tenni. Míg az előbbi a spiritizmus alapját rakja le, az utóbbi Rómával hozza közös nevezőre az embereket. Az Amerikai Egyesült Államok protestánsai elsőként fognak a szakadékon át kezet nyújtani a spiritizmusnak; és átnyúlnak a mélység felett is, hogy a római hatalommal kezet fogjanak. E hármas szövetség hatására ez az ország követni fogja Rómát a lelkiismeret jogainak sárba tiprásában” (A nagy küzdelem. Budapest, 2013, Advent Kiadó, 503-504. o.).

Sok évvel azután is, hogy Ellen White mindezt leírta, megdöbbentő látni, mennyire terjed ez a „két nagy tévedés” a keresztény világban!

Miért számít a bibliai igazságok ismerete és követése a legerősebb fegyvernek az ördög csalásaival szemben, kiváltképp az utolsó időkben?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 2. negyedév

Krisztus és a végidő

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: