A LEGNAGYOBB CSALÁS

A negyedév első tanulmányában szó volt arról a „kozmikus küzdelemről”, ami sajnálatos módon elért a földünkre is. Viszont még sok keresztény sem hiszi, hogy valóságos a nagy küzdelem, mivel nem hisznek Sátán létezésében, és ez probléma. Amikor a bibliaszövegekben Sátánról vagy az ördögről van szó, az szerintük csupán a tudomány előtti kor kultúrájának megnyilatkozása, az, ahogyan régen magyarázni próbálták a gonoszság és a szenvedés létét a világban. Az emberiség ellen rosszakaratú terveket szövő, valóságos, természetfeletti lényt túlságosan sok ember úgy fogadja, mint a tudományos-fantasztikus regényeket, vagy mint a „Csillagok háborújából” Dart Vadert vagy a hasonlókat.

Mit tudhatunk meg a következő igeszakaszokból Sátán valóságos voltáról és a végidei eseményekben betöltött szerepéről? Jel 2:13, 24; 12:3, 7-9, 12, 17; 13:2; 20:2, 7, 10

A jelenések könyve megmutatja, hogy az utolsó időkben Sátánnak milyen nagy hatalma lesz a világ megannyi lakója felett. Nemcsak az üdvösségtől téríti el őket, hanem azt is eléri, hogy üldözzék azokat, akik hűségesek maradnak Jézushoz.

Minden „csalása” (2Kor 2:10) közül talán az a legnagyobb, hogy eléri: az emberek nem hisznek a létezésében. Hiszen ugyan ki keresne védelmet egy elsöprő erejű ellenséggel szemben, ha nem hiszi, hogy valóságos? Megdöbbentő, hogy hányan mondják magukat kereszténynek, miközben nem veszik komolyan az ördög valóságát! Ezt az álláspontot azonban csak úgy foglalhatják el, ha figyelmen kívül hagyják vagy alapvetően másként értelmezik azt a sok bibliai igehelyet, amelyek lerántják a leplet a gonosz manővereiről és cselszövéseiről, főként a végidőhöz közeledve. Legyen intő jel már pusztán az a tény, hogy a bőséges bibliai bizonyíték ellenére is annyian elvetik a valóságos Sátán létezésének gondolatát! Éppen ezért döntő, hogy megértsük, mit tanít a Biblia!

A jelenések könyve említést tesz Sátán cselszövéseiről, kiváltképp az utolsó időkben. Viszont minek a reményét találjuk Jel 12:11 versében? Milyen forrásból meríthetünk erőt az ördöggel szemben?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: