MINDVÉGIG KITARTANI

Milyen párhuzamokat találunk Mt 24:9 és Jel 13:11-17 között, vagyis amit Jézus Máté evangéliumában mondott, illetve amire Jánost ihlette A jelenések könyve megírásakor?

Krisztus utalt rá, hogy népe a végidőben olyan világszéles megtévesztésre számíthat, ami miatt a nemzetek szembehelyezkednek az igaz hittel és hamis istentiszteletet kényszerítenek majd a világra. Akik pedig szilárdan állnak a hitben, azok gyűlöletre, megpróbáltatásokra, sőt halálra számíthatnak.

Mt 24:13 szerint hogyan lehet üdvözülni, hűségesnek maradni a globális fenyegetések dacára is?

„Csak azok fognak az utolsó nagy küzdelemben végig kitartani, akik felvértezték értelmüket a Biblia igazságaival” (Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 2013, Advent Kiadó, 509. o.). Ez azt jelenti, hogy aki megerősíti gondolatait a bibliai igazságokkal, azt nem sodorhatja el egyetlen végidei megtévesztés sem. Az embernek szilárdan kell állnia a jelenvaló igazságban, máskülönben a csalás el fogja söpörni.

Még mire van feltétlenül szükség ahhoz, hogy hűségesek maradjunk Istenhez? Lásd Mt 7:24-27!

Fontos gondolatilag megalapozódni Isten Igéjében, de Jézus szerint ez még nem elég ahhoz, hogy meg tudjunk állni a ránk váró megpróbáltatások idején. Cselekednünk is kell azt, amit megtanultunk, vagyis követnünk kell az igazságot, amint az Jézusban van. A fentebb említett példázatban mindkét építő hallotta, amit Jézus mondott. Az különböztette meg őket – mármint hogy kitartottak vagy sem –, hogy engedelmeskedtek-e Jézus tanításának.

Mi az oka annak, hogy aki engedelmeskedik, az megáll, aki pedig nem, az elesik? Hogyan járul hozzá a hitben való kitartáshoz az engedelmesség?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: