Az üdvösség és az utolsó idők

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsoltár 91:15-16; Zofóniás 3:17;

János 1:1-3; 14:9; Róma 8:38-39; Efezus 1:4-5; Jelenések 14:6-7

„Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért” (1Jn 4:10).

A kereszténység és a nem keresztény vallások közötti fő különbségek sorába tartozik egy érdekes és döntő szempont. A többiek kiemelik alapítóik tanítását, azt viszont nem hangsúlyozzák, hogy mit tettek értük. Mégpedig azért, mert bármit is tettek az alapítók híveikért, azzal nem menthetik meg őket. Csak annyit tehettek, hogy megpróbálták megtanítani az embereket, hogyan „mentsék meg” magukat.

Ezzel szemben viszont a keresztények nemcsak Jézus tanításait hangsúlyozzák, hanem a tetteit is, mivel Krisztus áldozata a megváltásunk egyetlen eszköze. Emberi testet öltése (Róm 8:3), kereszthalála (Róm 5:8), feltámadása (1Pt 1:3) és mennyei szolgálata (Zsid 7:25) – csak ezek által üdvözülhetünk, nem magunk miatt. „Ha mindent összegyűjthetnénk, ami jó, szent, nemes és kedves az emberben, majd pedig Isten angyalai elé tárnánk, mintha az ember megváltásában része lenne vagy érdemként tűnne fel, a javaslatot felségárulásként vetnék el” (Ellen G. White: Faith and Works. 24. o.).

Az utolsó idők veszélyei és megtévesztései között különösen fontos számunkra ez a nagyszerű igazság.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: