JÉZUS NEVEI

Olvassuk el az alábbi igehelyeket, amelyek különböző nevekkel utalnak Jézusra! Némelyik azzal kapcsolatos, amit Jézus tett, tesz vagy tenni fog. Mit tanulhatunk meg ezekből Jézusról?

Jel 1:5

Jel 1:18

Jel 5:8

Jel 19:11-15

Jel 21:6

Ez csak néhány a sok igehely közül, amelyek A jelenések könyvében Jézus különböző szerepeit és feladatait írják le. Ő a Bárány, ami első eljövetelére mutat, hiszen ekkor áldozta fel magát bűneinkért. „Tisztítsátok el azért a régi kovászt, hogy legyetek új tésztává, aminthogy kovász nélkül valók vagytok; mert hiszen a mi húsvéti bárányunk, a Krisztus, megáldoztatott érettünk” (1Kor 5:7). Azt is olvashatjuk róla, hogy „halott voltam, és ímé, élek örökkön-örökké” (Jel 1:18, ÚRK), ami világos utalás Jézus halálára és feltámadására. „Így van megírva, és így kellett szenvedni a Krisztusnak, és feltámadni a halálból harmadnapon” (Lk 24:46). Jel 19:11-15 szakasza pedig a második advent idején mutat rá Jézusra, amikor ítélni tér vissza a földre, hatalommal és dicsőséggel. „Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint” (Mt 16:27).

Hogyan tanulhatjuk meg nap mint nap, hogy Jézus életére, halálára, feltámadására és visszatérésére összpontosítsunk, ez legyen az alapja erkölcsi döntéseinknek?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: