Jézus és A jelenések könyve

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Korinthus 10:1-11; Efezus 1:20;

Jelenések 1:10-18; 11:19; 12:1-17; 19:11-15

„Aki győz, megadom annak, hogy az én királyiszékembe üljön velem, amint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyiszékében” (Jel 3:21).

Az Újszövetség legfelületesebb olvasása során is kitűnik egy fontos igazság, mégpedig az, hogy milyen szoros az Ószövetséggel való kapcsolata. Az evangéliumok és a levelek újból és újból utalnak az Ótestamentum eseményeire, vagy pedig közvetlenül vagy közvetve idézik a szövegét. Jézus önmagával és a szolgálatával kapcsolatban gyakran említette, hogy teljesednie kell „az Írásnak” (lásd Mt 26:54, 56; Mk 14:49; Jn 13:18; 17:12).

Ugyanez elmondható A jelenések könyvéről is, amit egyszerűen lehetetlen volna megérteni az Ószövetség és különösen Dániel próféta könyve nélkül. Ezért is tanulmányozzuk gyakran együtt ezt a két iratot.

A jelenések könyvében az a legfontosabb az ószövetségi utalásokkal kapcsolatban, hogy a könyv többi részével együttvéve Jézust mutatják be. A jelenések könyve Jézusról szól, arról, hogy ki Ő, mit tett a népéért és mit tesz majd értünk az idők végén. Szükségszerű, hogy a végidei eseményekre koncentrálva Jézus legyen a figyelem homlokterében, és pontosan ezt láthatjuk A jelenések könyvében is. E heti tanulmányunk Jézussal foglalkozik a Biblia utolsó könyve alapján.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: