DÁNIEL HŰSÉGE

Olvassuk el Dániel 6. fejezetét, majd feleljünk az alábbi kérdésekre!

1. Mit tudhatunk meg Dán 6:4-5 verseiből Dániel jelleméről? Mi a tanulság ebből? Ezek szerint hogyan kell élnünk, milyennek lássanak bennünket az emberek?

2. Milyen párhuzamokat találunk ebben a fejezetben, amelyek A jelenések könyvében bemutatott végső eseményekhez köthetők? Lásd még Jel 13:4, 8, 11-17!

3. Képzeljük magunkat Dániel helyébe ebben a történetben! Mivel magyarázhatnánk vagy indokolhatnánk, ha nem folytatnánk az imádkozást? Vagyis mivel magyarázhatta volna Dániel, hogy eltért korábbi szokásától, mert el akarta kerülni az oroszlánok vermét?

4. Vajon miért imádkozott Dániel továbbra is úgy, mint azelőtt, még ha ezt nem is kellett mindenképpen megtennie?

5. Mit mondott Dárius király (Dán 6:16), még mielőtt Dánielt az oroszlánok vermébe vetették, ami mutatja, hogy már volt némi fogalma Dániel Istenének a hatalmáról? Ezek szerint milyen bizonyságot tett előtte Dániel az Istenről, akit imádott és szolgált?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: