Kozmikus küzdelem

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 3:1-7; Ezékiel 28:1-2, 11-17;

Róma 8:31-39; Jelenések 12; 14:12

„Megharagudott a sárkány az asszonyra, és elment, hogy hadat indítson a többiek ellen, akik az asszony utódai közül valók, akik megtartják az Isten parancsait, akiknél megvan Jézus bizonyságtétele” (Jel 12:17, RÚF).

A Biblia világképét meghatározza a kozmikus harc, amit „nagy küzdelemnek” nevezünk. Ennek a hátterén bontakozik ki földünk – sőt az egész univerzum – drámája. Bűn, szenvedés, halál, nemzetek felemelkedése és hanyatlása, az evangélium terjedése, végidei események – minden a kozmikus küzdelemmel összefüggve történik.

Ezen a héten megnézzük a harc néhány kiemelkedő színterét. Titokzatos módon minden a tökéletes teremtmény, Lucifer szívében kezdődött el, aki lázadását a földre is áthozta a másik két tökéletes teremtmény, Ádám és Éva bűnesete következtében. E két „sarkalatos pont”, Lucifer, majd az első emberpár bukása nyomán vert gyökeret a nagy küzdelem, ami dúl azóta is. A kozmikus drámának mindannyian részesei vagyunk.

A jó hír viszont, hogy egy nap majd véget ér, amikor is Krisztus teljes győzelmet arat Sátán felett. Jézusnak a kereszten bemutatott, tökéletes áldozata révén pedig mindannyian részesei lehetünk diadalának. Isten ezért most hitre és engedelmességre hív, amíg várjuk Jézusban adott ígéretei teljesedését, Urunk biztos visszatérését.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: