TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Krisztus azért jött a világba, hogy kinyilatkoztassa Isten szeretetét. Követőinek folytatniuk kell az általa elkezdett munkát. Kitartóan igyekezzünk tehát segíteni és erősíteni egymást! Megtaláljuk a boldogságot, ha igyekszünk mások javára élni. Az ember nem cselekszik saját érdekei ellen, ha szereti Istent és embertársait. Minél önzetlenebb, annál boldogabb, mert betölti Isten célját az életére vonatkozóan” (Ellen G. White: Counsels on Stewardship [Tanácsok a sáfárságról]. 24-25. o.).

„Ahol élet van a gyülekezetben, ott növekedés és fejlődés látható. Állandó mozgásban vannak a talentumok, mindenki kap és adakozik, elfogad és visszaadja az Úrnak, ami az övé. Isten minden igaz hívőre világosságot és áldást áraszt, és ezt a hívő átadja másoknak az Úrért végzett munkájában. Továbbadva a kapott javakat még többet tud befogadni. Így helyet készít a kegyelem és az igazság új árjainak a befogadására. Világosabb lesz a látása, tudása növekszik. Ettől az adakozástól és elfogadástól függ az egyház élete és fejlődése. Aki elfogad, de sosem ad, az hamarosan már nem fog kapni. Amennyiben az igazság nem árad tőle tovább mások felé, elveszíti a képességét, hogy további áldásokat fogadjon be. Meg kell osztanunk másokkal a menny javait, ha friss áldásokat akarunk kapni” (i. m. 36. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Az Istenbe vetett bizalom hogyan vezet megelégedettséghez? Mi kell ahhoz, hogy értelmi szinten teljes szívből bízni tudjunk az Úrban? 2Kor 10:5 Miért olyan könnyű kimondani, hogy „minden javunkra van” (Róm 8:28), de nehezebb valóban hinni is ebben? Másképpen fogalmazva, miért mondjuk, hogy bízunk Istenben, és ez gondolati szinten igaz is, ugyanakkor érzelmi szinten rettegünk a jövőtől?

2. Adjuk ki az osztályban a következő két feladatot, majd beszéljük meg a válaszokat! Az első: Fogalmazd meg maximum huszonöt szóban, hogy mit jelent a sáfárság! A másik: Fogalmazd meg maximum huszonöt szóban, hogy miért fontos része a sáfárság a keresztény életének!

3. Olvassuk el újra Mt 7:21-23 verseit! Miről van itt szó? Miért nyilatkoznak így a szereplők? Mit árulnak el róluk a szavaik? Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy nem esünk az önbecsapás csapdájába, miközben törekszünk jó sáfárként élni, hittel, engedelmesen, Isten nevében jót tenni?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 1. negyedév

Sáfárság: a szív indítékai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: