TESTI, LELKI, SZELLEMI EGÉSZSÉGÜNK ŐRZÉSE

Kezdetben Isten tökéletesen egészségesnek teremtette az embert fizikailag, lelkileg és szellemileg egyaránt. Aztán a bűn mindent megrontott. Az evangélium jó híre azonban többek között az, hogy Isten helyre akarja állítani eredeti egészségünket.

Olvassuk el ApCsel 3:21 és Jel 21:1-5 szakaszát! Milyen reménységet találhatunk ezekben az igeversekben? Hogyan éljünk, miközben a végső gyógyulásra, helyreállításra várunk?

Amikor Krisztus a földön élt, fáradhatatlanul azon munkálkodott, hogy lelkileg, szellemileg és fizikailag gyógyítsa az embereket. Annak a helyreállításnak az előjele volt ez, ami az idők végén történik majd. Jézus gyógyító szolgálata bizonyítja, hogy Isten mindvégéig a lehető legjobb egészségben szeretné látni az embert. Ezért a sáfárnak olyan szokásokat kell kialakítania, amelyek biztosítják értelmi, testi és lelki egészségét.

Először: értelmi képességeink is a használat során erősödnek, fejlődnek. Legyen szokásunk, hogy olyanokkal foglalkozunk, „amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek” (Fil 4:8). Az ilyen gondolatok békességet adnak (Ézs 26:3), és „a szelíd szív élteti a testet” (Péld 14:30, RÚF). Helyes értelmi szokásokkal erőinket a legjobb állapotban tarthatjuk.

Másodszor: azt jelzik a helyes egészségügyi szokások, mint például a testedzés és a megfelelő táplálkozás, hogy törődünk magunkkal. A testmozgás pl. csökkenti a stresszt, leviszi a vérnyomást, javítja a hangulatunkat. Olyan gyógyír ez, ami a boltok polcain sorakozó bármely csodaszernél jobban gátolja az öregedést.

Harmadszor: a sáfár jó szokásokat alakít ki lelki táplálása érdekében is. Lélekben forduljunk Isten felé (Zsolt 86:4-5) és várjunk a szabadítására (Zsolt 62:6)! Virulni fogunk, ha az igazságban járunk (3Jn 3), és feddhetetlenül megőriz bennünket eljövetelére az Úr Jézus Krisztus (1Thessz 5:23).

Gondolkodjunk el a szokásainkról! Hogyan hatnak a lelki, fizikai és mentális egészségünkre? Van, amin esetleg változtatni kell, hogy valamelyik területen fejlődjünk? Milyen döntéseket kell hozni ahhoz, hogy javítsunk az életminőségünkön, miközben a végső helyreállításra várunk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 1. negyedév

Sáfárság: a szív indítékai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: