Adósság: naponkénti döntés

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETITANULMÁNYUNK: 5Mózes 28:12; Zsoltár 37:21;

Példabeszédek 13:11; 21:5; Máté 4:3-10; 6:33; 2Korinthus 4:18

„Adjátok meg azért mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval, az adót; akinek a vámmal, a vámot; akinek a félelemmel, a félelmet; akinek a tisztességgel, a tisztességet. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert aki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte” (Róm 13:7-8).

Előfordul, hogy az ember szerencsés és talál valakit, aki hajlandó némi összeget kölcsönözni neki. Talán az illető szándékai tiszták, mert valóban segíteni akar azon, aki megszorult. A legtöbben azonban nem szívjóságból adnak kölcsön, hanem azért, mert keresni akarnak, többet kérnek vissza, mint amennyit adtak.

Jó mindent megtenni azért, hogy elkerüljük az adósságot. Persze bizonyos esetekben – például ház- vagy autóvásárlás, imaházépítés vagy felsőfokú tanulmányok miatt – fel kell venni némi kölcsönt, de azt is a lehető legbölcsebben, és jó minél hamarabb visszafizetni.

Legyünk óvatosak! Amikor olyan pénzt költünk el, ami még nem áll a rendelkezésünkre, az oda vezet, hogy „jellemünk fő vonása lesz a kapzsiság és a földi kincsek szeretete. Amíg ezek a vonások uralkodnak, az üdvösség és a kegyelem háttérbe szorul” (Ellen G. White: Early Writings [Tapasztalatok és látomások, lelki ajándékok]. 267. o.).

Gyakoroljunk önfegyelmet és tegyünk meg mindent az adósságok elkerülése érdekében! Ezen a héten azt fogjuk megvizsgálni, mit mond a Biblia az adósságról.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Jézus eljövetele

Kedves Olvasó!

Fiatalok elkészítettek egy összeállítást Jézus visszajöveteléről a DET Ifjúsági Központban. Az alábbi linken elérhető.
Újszerű benne, hogy egy szálon indul el az elbeszélés, majd elágazik, választási lehetőségekkel. Aki kíváncsi, többet is megtudhat!

Telefonon és táblagépen akkor játszható le teljesen a felvétel, ha YouTube alkalmazásban nyitjuk meg, akkor egymás után sorra kinyithatók a különböző választási lehetőségek. Örömmel tájékoztatlak Benneteket erről az új kezdeményezésről. Hívjátok fel a figyelmet erre a videóra mind szélesebb körben, a gyülekezetekben, a fiatalok között! 

Külön köszönet a készítőknek: A felvételek szereplői: Demjén Éva, Farkas Krisztina, Kiss Laura, Ócsai Boldizsár, Rontó Dávid, Zarka Dávid   

Technika, vágás: Rajki Dávid, Cséfán Tamás, Rontó Dávid

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: