A HÁRMAS ANGYALI ÜZENET

Világméretű katasztrófára csak kétszer figyelmeztette a világot Isten: egyszer Noé által (1Móz 6:13-18; Mt 24:37), másodszor pedig a hármas angyali üzenetben (Jel 14:6-12). Ezek az üzenetek fellebbentik a függönyt és különleges szemszögből engedik látni a világunkra váró eseményeket. Az értelmezésük idővel ugyan változott, de az üzenet és a misszió továbbra is a Krisztusba vetett hit általi megigazulás maradt, „ami a hármas angyali üzenet a valóságban” (Ellen G. White: Evangelism. 190. o.). Jézus Krisztus és értünk hozott hatalmas áldozata áll a mi időnkre vonatkozó igazság középpontjában, aminek hirdetésére hívott el bennünket Isten.

Olvassuk el Jel 14:6-12 szakaszát! Mi a lényege ennek az üzenetnek? Miről ad hírt a világnak? Mi a felelősségünk ezt illetően? Hogyan kapcsolódik a sáfárságunkhoz?

Hetednapi adventistaként küldetésünk, hogy bemutassuk a hármas angyali üzenetet, így készítve fel a világot Krisztus második eljövetelére. Mindenkinek meg kell hoznia az örökkévalóságra szóló döntést. A sáfárságnak az is a szerepe, hogy részt vállaljunk Istennel ebben a küldetésben (2Kor 5:20; 6:1-4).

„Bizonyos értelemben a hetednapi adventistákat őrnek és fáklyavivőnek rendelte az Úr. Ránk bízta a pusztuló világnak szóló utolsó figyelmeztetést. Ragyogó fény sugárzik Isten Igéjéből. A legünnepélyesebb és legkomolyabb munkát bízta ránk az Úr: az első, a második és a harmadik angyal üzenetének hirdetését. Más munkának nincs ekkora jelentősége. Isten gyermekei nem engedhetik, hogy bármi elvonja ettől a figyelmüket” (Ellen G. White: Testimonies for the Church [Bizonyságtételek a gyülekezetnek]. 9. köt., 19. o.).

A keréktalp közel van a földhöz, és mondhatjuk, hogy a hármas angyali üzenet misszióját jelképezi. A küldetésünk többek között véd a teológiai elsodródástól és rámutat a felelősségünkre, feladatunkra az utolsó napok eseményei idején. Az üzenet sáfárainak kell lennünk, bátran hirdetni azt a világnak!

Az utolsó napok eseményeire gondolva könnyű elveszni a táblázatokban és a dátumokban, persze ezeknek is megvan a szerepük. Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy az üzenet hirdetése közben mindig Jézust és áldozatát tartjuk szem előtt?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 1. negyedév

Sáfárság: a szív indítékai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: